Vepřové koleno připravuji v kombinované parní troubě. Kolena omyjeme, křížeme nařežeme kůži, osolíme, nakmínujeme a vložíme na grilovací mřížku, pod kterou umístíme pekáč na zachycení šťávy. V první fázi 2 hodiny probíhá parní program (100°C a 100% vlhkost). Po ukončení parního programu obalíme kosti alobalem a začneme koleno péct. Alobal na kostech zabrání nežádoucímu pálení kostí.
3 vepřová kolena
sůl
kmín
pro pečení nastavíme tříkrokový kombinovaný program:
100°C a 100% vlhkost - 2 hodiny
225°C a 20% vlhkost - 1 hodina
225°C a 0% vlhkost - 30 minut
225°C a 0% vlhkost - 30 minut
kůži křížem nařežeme |
Kolena na mřížce posolená a pokmínovaná před zahájením parního programu |
Takto vypadá vepřové koleno po ukončení programu vaření v páře. Kosti v této fázi pečlivě zabalíme do alobalu, zabrání to nežádoucímu pálení kostí během pečení. |
A toto je již upečené vepřové koleno. |
Pečené vepřové koleno podáváme s chlebem a křenem.
křen připravuji následovně:
100g křenu
20 g oleje
70g vody
10g třtinového cukru
10g octa
5g soli
Všechny ingredience důkladně rozmixujeme ponorným tyčovým mixérem. Přeji dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat