úterý 20. května 2014

Křupavé domácí bagety


Křupavé bagety:
500g hladké pšeničné mouky
1 kostka droždí
300 ml vlažného polotučného mléka
1 čajová cukru
2 čajové lžičky soli
3 plévkové lžíce oleje

Do mísy dáme mouku. Droždí rozdrobíme do vlažného mléka a vidličkou promícháme.  V mléce rozpustíme také cukr a sůl. K mouce přidáme tuto směs a tři lžíce oleje a vypracujeme těsto. Já pro zpracovnání těsta používám kuchyňský robot a hnětací program na pomalé otáčky. Vypracované těsto dáme na 30-45minut vykynout na teplé místo (já nechávám nejčastěji těsto kynout v troubě při programu horký vzduch na 35°C). Vykynuté těsto rozdělíme na 2 poloviny. Vytvarujeme bagety, které šikmo nakrojíme a dáme na pomoučněném plechu upéct.

Pro pečení je ideální kombinovaný parní program:
40°C a 100% vlhkost 5 minut
180°C a 20% vlhkost 25 minut





Dobrou chuť :)

Žádné komentáře:

Okomentovat